Haber

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Balıkesir’de

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Balıkesir’de

BALIKESİR – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “2023 Kent Buluşmaları” programı çerçevesinde Balıkesir’e geldi. Balıkesir’de bakanlık bünyesinde devam eden çalışmalara ilişkin il koordinasyon toplantısına katılan Bakan Uraloğlu, düzenlediği basın toplantısında ülke genelindeki yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti hükümetlerinin 21 yıldır ülkeye büyük hizmetlerde bulunduğunu belirterek, Balıkesir’in ulaşım ve bağlantısına 20 milyarı YİD çerçevesinde olmak üzere yaklaşık 62 milyar TL yatırım yaptıklarını sözlerine ekledi. 2003 yılından bu yana altyapı

İl uyum toplantısına katıldı

Öğle saatlerinde Balıkesir’e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, önce Balıkesir Valiliği’ni ziyaret etti. AK Parti milletvekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı ve Şanlıurfa’ya atanan Vali Hasan Şıldak’ı ziyaret eden Bakan Uraloğlu, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen il koordinasyon toplantısına katıldı. Bakan Uraloğlu’na Vali Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Milletvekilleri İsmail Ok, Mustafa Canbey ve Ali Taylan Öztaylan eşlik etti. Bakan Uraloğlu, il koordinasyon toplantısında belediye başkanları ve daire müdürlerinin sunumlarını dinledi.

Bakan Uraloğlu: “Balıkesir’in kalkınması için değerli hizmetler gerçekleştiriyoruz”

İl koordinasyon toplantısının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bakanlık bünyesindeki yatırımları değerlendirdi. Uraloğlu, “

Buraları hep Türk Denizciliğinin ilk yurdu, leventler diyarı olarak biliriz. Karesi olarak atalarımız Osmanlı’yı denizle tanıştırmış, Rumeli’ye taşımıştır. Balıkesir ve insanını şanlı tarihimizin her aşamasında görüyoruz. Balıkesir, vatanın birlik ve bütünlüğü uğrunda en çok şehit veren illerimizden sadece bir tanesidir. Balıkesir, Türkiye’nin Marmara ve Ege Denizlerine açılan yeşil penceresi; Ülkemizin sanayi açısından en gelişmiş iki bölgesini birbirine bağlayan konumu ile Güney Marmara’nın nadide merkezlerinin tam ortasındadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 21 yılda Balıkesir’in her alanda gelişmesi için çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Balıkesir’in gururu Kurtdereli Mehmet Pehlivan nasıl Türk milletini yıkmadıysa biz de Balıkesir halkının taleplerini biliyor ve yakından takip ediyoruz.”

“Terör örgütlerinin belini kırdık”

AK Parti hükümetlerinin milletin desteğiyle toplumun çoğunluğunun güvenini kazandığının altını çizen Bakan Uraloğlu, terör konusunda yapılanlara değindi. Uraloğlu, “Milletimizin gördüğü en büyük desteği alarak toplumun geniş bir kesiminin inancını kazanmış büyük bir siyasi hareketin temsilcileriyiz. Terör aslında 30 yıldır Türkiye’yi bekleyen sorunları çözmüştür. -40 yıldır savunma sanayi, elektrik ve ulaşım altyapısında yerlilik ve milliyet gibi.Bizler başarılı ve büyük bir siyasi parti olan AK Parti’nin mensubuyuz.FETÖ’den DEAŞ’a terör örgütlerinin PKK’ya kadar belini kırdık. Suriye’nin kuzeyinde ve Irak’ta yürüttüğümüz operasyonlarla sınırlarımızı terör örgütleri bataklığından çıkarıp inancı pekiştirdik, “Bu eli kanlı terör örgütünün mensuplarını yurt içinde de yuvalarına kapatmadık. Bugünlerde de devam eden Pençe Kilit Operasyonları kapsamında kahraman askerlerimiz başarılı operasyonlarla terör mensuplarını etkisiz hale getirmeye devam ediyor.”

“Savunma, enerji ve ulaşımda büyük projeleri hayata geçirdik ve uyguluyoruz”

Savunma sanayinde yapılan yeniliklere değinen Bakan Uraloğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın hizmetlerine de dikkat çekti. Uraloğlu, “Savunma sanayinde adeta bir çağa atladık. ATAK Helikopterleri uçuruyoruz, Altay Tankları yapıyoruz. Anka, Bayraktar gibi Milli Silahlı ve İnsansız Hava Uçaklarımızla dosta güvenip, düşmanı endişelendiriyoruz.” Milgem projesi ile kendi savaş gemilerimizi üretiyoruz.Onlar da büyük güç kazanımları sağlayacak.Adımlar attık.Türkiye’nin artan enerji ihtiyacını karşılamak için dev yatırımlar yapıyoruz.Doğu Akdeniz’de doğalgaz arama faaliyetleri yürütüyoruz. ve Karadeniz.Dünyanın en yüksek üçüncü barajı olan Yusufeli Barajı’nı yaptık.Mersin’de Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaatı başarıyla devam ediyor.Yine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın katkılarıyla dev projeleri peş peşe hayata geçirdik. Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim, Osmangazi, 1915 Çanakkale Köprüleri, İzmir-İstanbul, Ankara-Niğde ve Kuzey Marmara Otoyolları gibi yol uzunluğunu 29.000 kilometrenin üzerine, karayolu ağımızı ise 1.714’e çıkardık. kilometre ila 3.633 kilometre. Tüm demiryollarımızı yeniledik. Ülkemizi Avrupa’da 6. dünyada 8. Yüksek Hızlı Tren İşletmecisi ülke konumuna yükselttik. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattını açarak Asya’dan Avrupa’ya kesintisiz demiryolu bağlantısı sağladık. Hava yolunu halkın yolu yaptık. Yurt içinde 26 olan sefer sayımızı 57’ye, dış hat uçuş ağımızı 130 ülkede 342 noktaya, liman sayımızı 149’dan 217’ye, tersane sayımızı 37’den 84’e çıkardık.”

“Aziz milletimiz Recep Tayyip Erdoğan 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde demişti”

AK Parti hükümetlerinin ülke genelinde 21 yıldır verdiği hizmetlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mayıs ayında yapılan seçimlerde pekiştirilmeye devam edildiğini kaydeden Bakan Uraloğlu, “Kısacası son 21 yılda ülkemiz büyük bir başarıya imza attı. barajlar, hastaneler, üniversiteler, fabrikalar ve organize sanayi bölgeleri, bölünmüş yollar, köprüler ile kutsanmış, baştan sona tüneller ve havalimanları ile yeniden inşa edilmiş ve bu hizmet ve çalışmaları gören aziz milletimiz, ülkemize olan güvenini göstermiştir. Cumhurbaşkanı ve devleti Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin ve ülkemizin geleceğe umutla bakacağı yeni bir dönem başlamıştır.Ve şimdi önümüzde 2024 yerel seçimleri bulunmaktadır. Yerel seçim, bu seçimde Türkiye’nin geleceğinde taraf olacaktır” dedi.

“2003’ten bu yana Balıkesir’e 62 milyar TL yatırım yaptık”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın Balıkesir’deki yatırımları hakkında bilgi veren Bakan Uraloğlu, şunları söyledi:

“Tüm Türkiye gibi ulaşımdan elektriğe, sağlıktan eğitime her alanda; Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi, Bandırma Marmara Organize Sanayi Bölgesi, Bigadiç Adalı Barajı, Balya, Ilıca, Kayalar, Kayapınar, Orhanlar, Dereköy, Çarmık ve Narlı Sulama Göletler Meydan ve Altıeylül Güneş Enerji Santralleri, Dursunbey Rüzgar Enerji Santrali, Manyas Barajı Hidroelektrik Santrali, Çamlık, Bigadiç, Dursunbey Millet Bahçeleri, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi 20 milyarı içeride olmak üzere yaklaşık 62 milyar liralık altyapı yatırımı yaptık. YİD çerçevesinde 2003 yılında sadece 70 kilometre bölünmüş yol vardı 693 kilometreye çıkardık Yolların sadece 31 kilometresi BSK ile kaplıydı 679 kilometreye çıkardık İstanbul-İzmir Otoyol projesi ile Balıkesir Otoyol konforu da cabası Bursa, İzmir, Manisa ve Çanakkale’ye bölünmüş yollarla bağladık.Proje tutarı 5 milyarı bulan Balıkesir-Dursunbey Yolu, Kuzey Çevre Yolu, Bandırma Kavşağı olmak üzere 14 otoyol projesini hayata geçiriyoruz. 403 milyon TL. Özellikle şehir geçişlerine bölünmüş yol bağlantısı alternatifi sağlayacak Balıkesir Kuzey Çevre Yolu çok değerli. Bu proje ile şehirdeki mevcut yol yerine şehrin kuzeyinden geçecek bu yol ile bölgedeki ulaşım standardını önemli ölçüde yükselteceğiz. 13 km katedilen rotayı 3 km kısaltarak seyahat süresini 16 dakikadan 5 dakikaya indireceğiz. Hızla artan sanayi tesislerine ve limanlara da rahat ulaşımı sağlayacağız” dedi.

“Balıkesir’in tüm demiryolu ağını yeniledik”

Balıkesir’in karayolu ağını güçlendirirken, Balıkesir’in tüm demiryolu ağını da yeniledik. Bandırma-Balıkesir-Manisa ve Eskişehir-Kütahya-Balıkesir güzergahlarında sinyalizasyon ve elektrifikasyon çalışmalarını tamamladık. Gökköy Lojistik Merkezi’ni Balıkesir’e kazandırdık. Bu merkez; Otomobil, konteyner, mermer, sentetik maddeler ve kömür gibi sanayi ürünlerinin yanı sıra gıda maddesi olarak et, süt, kuru gıda gibi ürünlerin yurt içi ve yurt dışına yüklenip taşınacağı yeni bir adres yaptık. Balıkesir’i hızlı tren ağına katacak çalışmalara da başladık. TCDD tarafından 2018 yılında ihalesi yapılan Bursa-Yenişehir ortasında 56 kilometre, Yenişehir-Osmaneli ortasında 50 kilometre demiryolu üst yapısını kapsayan projemizin kapsamını genişlettik. 2020 yılında yaptığımız ikinci ihale ile, 95 kilometrelik Bandırma-Bursa ortasının hem alt yapısını hem de üst yapısını ekledik. Balıkesir tamamlandığında Milli Yüksek Hızlı Tren ağımıza entegre olacak ve İstanbul, Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale, Yozgat, Sivas illerimize bağlanacak.

“Hava ulaşımında da Balıkesir’e önemli hizmetler verdik”

Hem Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’nın hem de Balıkesir Merkez Havalimanı’nın terminal binalarını yeniledik. Koca Seyit Havalimanı’mızın yolcu kapasitesini 3 milyona, Merkez Havalimanı’mızın yolcu kapasitesini ise 1 milyon yolcuya çıkardık. Koca Seyit Havalimanı’nın 2003 yılında 3.567 olan yolcu trafiği, 2022 yılında 221 binin üzerine çıktı. Balıkesir’in bağlantı altyapısına da büyük yatırımlar yaptık. Fiber optik kablo uzunluğunu 9 kat artırarak 1.766 kilometreden 9.587 kilometreye çıkardık. 2003 yılında hızlı internet kullanıcısı yokken bugün 1 milyon 335 binin üzerinde hızlı internet abonesi var.

“Balıkesir yerel seçimlerde AK Parti ile yola devam edecek”

Önümüzdeki yıl yapılacak Yerel Yönetimler Seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Balıkesir, AK Parti ile daha çok çalışan, üreten, büyüyen, zenginleşen, gelişen, yenilenen bir şehir haline geldi. Devam edecek. İstikrar, kalkınma ve kalkınmaya “devam” diyecek. Hayata geçirdiğimiz her proje ile Balıkesir sadece adına “esir” kalacak. Kıtalara, okyanuslara ulaşacak. Balıkesir’in üretim ve ticaret faaliyetlerini güçlendirmek.21 yıldır ülkemizi ilerleten AK Parti Hükümetlerinin Türk Yüzyılında hızlarını arttırarak bu kutlu yolculuğa devam ettiklerine gönülden inanıyorum. teşkilatlarımız ve halkımız birlik ve beraberliğimizin daha da perçinlenmesi açısından büyük değer taşımaktadır.Bir siyasi partinin il ve ilçelerdeki teşkilatları vücudumuzun temiz kan taşıyan kılcal damarları gibidir. Genel Merkez’de üretilen fikirler, organizasyonlarımız aracılığıyla toplumun her kesimine taşınmaktadır. Topluma doğru, saf ve sağlıklı bilgiler aktarmazsanız o bölgenin gerçekleri öğrenmesi mümkün değildir. Çok daha düzgün organize olacağız, evden eve, evden eve, sokaktan sokağa, çarşıdan pazara herkese ulaşacağız ve yüz yüze kendimizi en gerçek haliyle anlatacağız.”

konvoy yerine minibüs

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Balıkesir ziyaretinde kemer sıkma tedbirleri çerçevesinde konvoy yapmamak için resmi araç yerine belediyenin tahsis ettiği minibüsü kullanmayı tercih etti. Bakan Uraloğlu, havalimanından Valiliğe geldiğinde içinde bulunduğu minibüsün kapısında arıza meydana geldi. Açılmayan kapıya bakanın korumaları müdahale ederek kapıyı zorla açtı.

karacasu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort